Grilovačka s Ábelom Hovädzie rebierka

Grilovačka. Poznáte niekoho, kto ju nemá rád? Ja osobne asi nie. Príjemné strávený čas s rodinou a priateľmi, k tomu doré jedlo a pivo a ideálny víkend je tu.

Plán na víkend? Grilovačka

Grilovačka s Ábelom;
craftbeer;
pivovar
víkend
family time

Letné víkendy sú už pomerne často spájané práve s grilovaním. Kedysi sme asi viac opekali v lesoch na ohniskách, ale záhradná grilovačka, grill party a garden party sú čoraz viac populárnejšie. Stretnutie s rodinou, priateľmi, kolegovcami alebo so susedmi slúžia ako vynikajúca oddychová aktivita.

Sezóna grilovačiek nám vrcholí, ale ešte sa v pohode dá, teplo už nie je úplne neznesiteľné a stále vieme existovať na záhradách a terasách. My sme si ostatný víkend ugrilovali hovädzie rebrá na pive. A čuduj sa svetu, použili sme to naše.

Hovädzie rebrá na pive


craftbeer
pivovar
pivo

Grilovačka začina už deň pred. Nákupom. Dopredu sme nevedeli, čo budeme grilovať, necháme sa prekvapiť, čo majú v obchode. Nakoniec sme sa rozhodli pre hovädzie rebierka. Rýchlo sme pogúglili nejaké tie recepty, aby sme vedeli, čo dokúpiť. A bolo to veľmi jednoduché. V podstate všetko z toho /okrem tých rebierok/ nájdete v každej priemernej kuchyni, kde sa aspoň sem-tam varí.

Čo potrebujeme:

  • hovädzie rebrá
  • cesnak
  • soľ
  • korenie
  • chilli
  • olivový olej
  • pivo
  • bagetky
  • oregano
  • zelenina

Deň pred grilovačkou si pripravíme mäso. Osolíme, okoreníme, pridáme nadrobno nakrájaný cesnak, zalejeme olivovým olejom a dolejeme pivo. Nešetríme. Častokrát sa používa čierne, my sme však zvolili našu klasiku – ležiak Kompánija. Všetko jemne vmasírujeme do mäsa odložíme do chladničky. Na ďaľší deň vytiahneme cca 90min pred grilovaním z chladničky a necháme čakať pri izbovej teplote.

Grilovačka

Uhlie sme zapálili a keď je pokryté bielým prachom, je čas ho vysypať, 15min necháme vypáliť rošť, ktorý sme predtým potreli olejom.

Grilovačka s Pivovarom U Ábela
beef and beer;
grilovačka

Teplota v grile nám ukazuje okolo 120 stupňov, skvelý čas začať. Uhlie nahrnieme na polovicu a rebierka položíme na nepriamu časť. Pod ne si dáme odkvapkávaciu misku. Počas grilovania rebrá otáčame a potierame našou marinádou a pridáme ešte aj pivo.

Cca po 80min sa blížíme k cieľu, na gril naukladáme bagetky, ktoré sme posypali oreganom, na vrch naukladali plátkový syr a pokvapkali oliváčom, na krátku chvíľu dáme na gril aj špenátové lístky a paradajky.

Všade sa uvázda, že ideálne je mäso ešte nechať odstáť v druhom grile, ale druhý gril nemáme, tak ho nechávam chvíľočku odstáť v tomto, akurát som v ňom znížíl teplotu.

No a výsledok bol naozaj dokonalý

grilovačka;
craftbeer;
Hovädzie rebierka;
grilovanie
grilovanie s pivom
grilovačka
grill party

Craft Beer
Beef and Beer
Návrat hore